Ringen

Om gekweekte vogels van elkaar te kunnen onderscheiden en te herkennen worden ze voorzien van een vaste metalen voetring.. Op deze ringen wordt het kweekjaar aangegeven, het kweeknummer van de vogelliefhebber en een volgnummer.  

De ringen worden door de Bond in verschillende maten geleverd en kunnen aldaar besteld worden via de “ringencommissaris” van de vereniging.

Ringencommissaris “VogelvriendenWeurt ” 

Dhr. Geert Bremer

U kunt 4 x per kweekjaar bestellen ;

Bestel ronde 

1

2

3

4

Uiterlijk inleveren bij de Ringencommissaris

5 Mei 2020

20 September 2020

20 Januari 2021

20 Maart 2021

Uitgifte van de  Ringen ongeveer

1 Oktober 2020

15 December 2020

1 April 2021

15 Mei 2021

Bij het te laat inleveren bij de ringencommissaris wordt de bestelling naar de volgende ronde verplaatst.

Bestelformulieren met het verschuldigd bedrag kunnen ingeleverd worden op de betreffende vergaderingen of bij de ringencommissaris. 

Bestel op tijd en voldoende

Voor het broedjaar 2021 : Bestel ronde 3

Uiterlijk inleveren bij uw ringencommissaris :  20 Januari  2021

Uitlevering van de ringen omstreeks 1 April 2021

Let op dat u ook de volgnummers bijhoudt ; bijvoorbeeld Ronde 1 maat 2,9 volgnummer 01 tot 50 bestel dan ronde 2 maat 2,9 volgnummer 51 tot 100

Hier onder vindt u verschillende Downloads / Links i.v.m. Ringen

De bestelformulieren kunnen al direct worden ingevuld en worden geprint.
Print er twee, zodat u er ook één heeft voor uw eigen administratie.

Ringenbestelformulier

Ringenbestelformulier Beschermde Soorten

Algemene informatie over ringen

Overdrachtsverklaring

Aanvraag bezitsontheffing en vrijstelling van merkplicht

Kweekkaart

Vogelindex

Wat is en wat kan je met Vogelindex

Vogelindex is een zoekmachine waar alle vogels van het vraagprogramma in te vinden zijn. Het zoeken is eenvoudig. Je typt een naam of kleur in de zoekregel en het programma zoekt en vindt. Door extra woorden in te typen kun je de zoekopdracht verfijnen. Bijvoorbeeld: Typ je “vink” in, dan krijg je een enorme lijst met vogel die vink in hun naam hebben staan. Door het woordje “zebra” toe te voegen, verschijnen de zebravinken, nog altijd een enorme lijst. Door ook nog een mutatie in te typen, kom je waar je wilt zijn. Maar, je kan ook de hele lijst door scrollen, tot maximaal 200 hits. 

Klik je op het klassenummer van de betreffende vogel (die je zoekt), dan wordt ook vermeld welke ringmaat geadviseerd wordt (ringen met een bijv. 2.7* zijn EC vogels met verplichte speciale ringen met registratieplicht). Welke tentoonstellingskooi gebruikt moet worden, of er al een oorkonde voor eerste kweek afgegeven is, en of de vogel een Cites-vogel is (met een link naar RVO voor aanvraag Cites-papieren).

Vogelindex kan niks vinden…..
Kijk of je geen typefout hebt gemaakt. Of heb je kleurgrasparkieten in getypt, probeer dan kleurgrasparkiet. Kortom, even experimenteren en het lukt vast.